Problemen LPG

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt bij niet-LPG rijders, zijn er niet zo heel veel problemen met LPG. Toch zijn er wel een paar, maar deze zijn over het algemeen met enkele preventieve maatregelen goed te verminderen of te voorkomen.

Oorzaak problemen LPG

Het motorblok van de auto heeft het bij LPG wat zwaarder te verduren dan bij benzine of diesel. Dit komt omdat LPG als gas ingespoten wordt in het motorblok en daarom geen koelende en smerende werking heeft zoals bij de vloeistoffen benzine en diesel wel het geval is. Hierdoor hebben met name de kleppen, bougies en klepzittingen wat extra te lijden.

foto lpg
foto lpg additieven
foto problemen lpg
foto1 lpg problemen

Preventie Maatregelen Problemen LPG

Vakgarages en LPG inbouw specialisten weten inmiddels precies welke delen sneller slijten bij het rijden op LPG en met enkel eenvoudige maatregelen zijn deze effecten goed te verhelpen. Zo zijn er speciale LPG bougies te koop die net zolang meegaan (vaak zelfs langer) dan de bougies voor benzine auto’s. Met LPG additieven kun je ook gemakkelijk de kleppen en klepzittingen van het motorblok beschermen. En al deze maatregelen zijn bovendien relatief goedkope investeringen die u na een paar keer tanken al terugverdiend heeft.

© LPGinfosite.nl – LPG | Problemen LPG

  • Hyves
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Gerelateerde Artikelen