Opel met drie nieuwe LPG modellen op de markt

foto opel lpgDe huidige benzine en diesel prijzen rijzen de pan uit. Een prima moment voor Opel om met drie nieuwe LPG modellen op de markt te komen in Nederland. Zowel de vijfdeurs als stationwagen van de Astra en de Opel Meriva zijn nu af fabriek te koop met een LPG installatie.

Opel zet daarmee overduidelijk in op het milieuvriendelijker LPG. De Opel Corsa en de Opel Agila beschikken al over versies met LPG installatie. In het najaar van 2012 volgen ook de Opel Insignia en de Zafira Tourer met een versie op LPG.

foto lpg
foto lpg opel
foto opel lpg
foto1 lpg modellen opel

Opel Astra met LPG installatie

In de Astra koppelt Opel de LPG installatie aan de 1.4 turbomotor met 140 pk. Door de CO2-uitstoot van 124 g/km voor de hatchback en 129 g/km voor de Sports Tourer vallen de auto’s in de categorie van 20 procent bijtelling. De verkoopprijs bedraagt 24.645 euro, een meerprijs van 2.400 euro ten opzichte van de Astra zonder LPG. Iets dat je snel terugverdient als je meer van circa 15.000 km per jaar rijdt.

Opel Meriva met LPG installatie

De Opel Meriva met LPG kost volgens de fabrikant € 21.795. In de compacte MPV dient de 1.4 Turbo met 120 pk vermogen en 175 Nm koppel als basis, goed voor een CO2-uitstoot van 132 g/km en dus 20 procent bijtelling. De nieuwe Opels met LPG installatie zijn in Nederland al te koop.

20 januari 2012 © LPGinfosite.nl – LPG | LPG nieuws – Opel met drie nieuwe LPG modellen op de markt

  • Hyves
  • LinkedIn
  • Twitter

  • Gerelateerde Artikelen