Nadelen LPG

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, zijn er weinig nadelen aan het rijden op LPG. De motor start net zo gemakkelijk als bij diesel en benzine motoren. En als voordeel valt te noemen dat LPG natuurlijk veel milieuvriendelijker is en als u meer dan circa 14.000 kilometer per jaar rijdt ook een stuk voordeliger. Toch zijn er wel een paar nadelen te noemen, maar deze zijn over het algemeen met enkele preventieve maatregelen te voorkomen.

foto lpg
foto lpg additieven
foto nadelen lpg
foto1 lpg nadelen

Oorzaak nadelen LPG

Het motorblok van de auto heeft het bij LPG wat zwaarder te verduren dan bij benzine of diesel. Dit komt omdat LPG als gas ingespoten wordt in het motorblok en daarom geen koelende en smerende werking heeft zoals bij de vloeistoffen benzine en diesel wel het geval is. Hierdoor hebben de kleppen, bougies en klepzittingen wat extra te lijden van het rijden op LPG.

Preventie Maatregelen Nadelen LPG

Vakgarages en LPG inbouw specialisten weten inmiddels precies welke delen sneller slijten bij het rijden op LPG en met enkel eenvoudige maatregelen zijn deze effecten goed te verhelpen. Bij de inbouw van een LPG installatie worden de bougies en kleppen sowieso al vervangen door uw LPG inbouwer. Er zijn ook LPG bougies los te koop die net zolang meegaan (vaak zelfs langer) dan de bougies voor benzine auto’s. Met LPG additieven kun je ook gemakkelijk de kleppen en klepzittingen van het motorblok beschermen. En al deze maatregelen zijn bovendien relatief goedkoop zodat u de kosten na een paar keer tanken alweer terugverdiend heeft.

© LPGinfosite.nl – LPG | Nadelen LPG

  • Hyves
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Gerelateerde Artikelen