LPG of Aardgas

lpg of aardgasSinds de introductie van samengeperst aardgas (cng) heb je tegenwoordig de keuze tussen LPG of aardgas als alternatieve, schone brandstof voor je voertuig. Het wordt mondjesmaat al gebruikt voor bedrijfswagens, bussen en ook personenauto’s. Aardgas in samengeperste vorm wordt CNG genoemd. Aardgas in vloeibare vorm is LNG. Dit wordt met name voor vrachtwagens gebruikt.

foto lpg
foto lpg aardgas
foto lpg of aardgas
foto lpg versus aardgas

Nadelen Aardgas versus LPG

Het grote nadeel van aardgas ten opzichte van LPG is dat de verkrijgbaarheid van aardgas bij tankstations nog zeer beperkt is. Er zijn in Nederland nog geen 20 tankstations voor aardgas terwijl er in Nederland honderden tankstations zijn waar je LPG kunt tanken.

Ook de verkrijgbaarheid van een aardgastank is voor een particulier lastig. Momenteel is de markt nog te klein en commercieel nog niet erg interessant. Alleen wanneer er grotere hoeveelheden aardgastanks worden afgenomen en ingebouwd zoals door een leasemaatschappij of overheden. Per stuk zijn de aardgastanks dan ook niet of nauwelijks verkrijgbaar. Ook is de kennis over het inbouwen van een aardgasinstallatie nog beperkt bij de meeste inbouwbedrijven. Als particulier is de beste optie om een auto af fabriek op aardgas te kopen, zoals de Opel Zafira CNG Turbo.

Voordelen Aardgas versus LPG

Voordelen van aardgas ten opzichte van LPG zijn er eigenlijk niet. Beide brandstoffen zijn vergelijkbaar in de winning van het gas, de milieuvriendelijkheid en de hoeveelheid kilometers die je op 1 liter kunt rijden.

 

© LPGinfosite.nl – LPG | LPG of Aardgas

  • Hyves
  • LinkedIn
  • Twitter

  • Gerelateerde Artikelen