LPG goedkoper dan vorig jaar

lpg goedkoperBenzine en Diesel zitten begin januari 2012 op recordprijzen, maar LPG is juist goedkoper dan vorig jaar.

Volgens de Stichting Autogas Nederland betaalde je voor een liter LPG op 10 januari 2011 85,7 cent per liter. Nu, een jaar later is de adviesprijs van een liter LPG 80,5 cent per liter. Dat in tegenstelling dus tot de prijsontwikkeling van benzine en diesel die een stuk duurder zijn dan vorig jaar. De adviesprijs van benzine ligt juist tien cent boven de prijs van vorig jaar. De LPG prijs ging vorig jaar de hoogte in door de barre winter in Europa.

foto lpg
foto lpg goedkoper dan vorig jaar
foto goedkoop lpg
foto1 lpg goedkoper

LPG goedkoper

Volgens de Stichting heeft politiek Den Haag heeft beloofd dat de accijnsverhoging op LPG de komende vier jaar beperkt blijft tot 2,7 cent per liter. Ook blijft de G3-korting van 317,- euro per jaar op de motorrijtuigenbelasting behouden omdat LPG een schonere brandstof is.

Het aantal auto’s dat met een LPG installatie wordt geregistreerd is in 2011 met 57 procent toegenomen. Dat komt vooral omdat steeds meer autofabrikanten met versies komen die af fabriek met een LPG installatie verkrijgbaar zijn. Laat je zelf een LPG installatie inbouwen dan moet je doorgaans rekenen op zo’n 1.750 euro. Rijd je meer dan zo’n 12.000 kilometer per jaar dan is de overstap naar LPG al voordeliger. En bovendien ook beter voor het milieu.

16 januari 2012 – © LPGinfosite.nl – LPG | LPG Nieuws – LPG goedkoper dan vorig jaar

  • Hyves
  • LinkedIn
  • Twitter

  • Gerelateerde Artikelen