LPG Tanken

foto tanken lpg
foto lpg
foto lpg tanken instructies
foto lpg tanken

Instructie LPG tanken:

Zet voordat u gaat LPG tanken altijd het contact af van de auto. Uiteraard ook nooit roken tijdens het tanken. Zet ook uw mobiele telefoon uit en laat liever ook uw eventuele aanstekers in de auto achter.

 

Stap 1 LPG tanken

Verwijder de beschermdop van de LPG vulaansluiting van uw auto.

 

Stap 2 LPG tanken

Koppel nu de gasslang aan de vulaansluiting. Houd met één hand de handle naar voren en schuif de LPG nozzle (dat is het mondstuk aan het einde van de gasslang) over de aansluiting zodat deze over de pinnen glijdt. Daarna draait u de autogas nozzle een kwartslag naar rechts en trekt u de handle naar achteren zodat deze zich vastklemt. Niet de handle indrukken voordat deze vastgeklemd zit.

 

Stap 3 LPG tanken

Nu drukt u de bedieningsknop in de pomp en deze houdt u ingedrukt totdat u de gewenste hoeveelheid LPG getankt heeft.

 

Stap 4 LPG tanken

De LPG tank wordt door de ingebouwde vulbegrenzer maximaal gevuld tot 80% van de tankinhoud. Een gastank van 60 liter kunt dus maximaal vullen met 48 liter LPG.

 

Stap 5 LPG tanken

Koppel de nozzle weer af. Dit doet u door de handle snel naar voren te duwen en de nozzle een kwartslag naar links te draaien. Bij het snel naar voren duwen van de handle komt altijd wat LPG vrij. Niet schrikken dus.

 

Stap 6 LPG tanken

Hang de gasslang terug in de LPG pomphouder en plaats de beschermdop op de autogas vulaansluiting.

 

Stap 7 LPG tanken

Het tanken is nu klaar.

 

Tanken met Korting?

Wilt u besparen op uw brandstofkosten en tanken met korting? Vraag dan gratis de kortingspas aan bij United Consumers. 500 Tankstations in heel Nederland doen al hieraan mee. Meld u hier gratis aan om te tanken met korting. Zeker een aanrader.

© LPGinfosite.nl – LPG | LPG tanken

  • Hyves
  • LinkedIn
  • Twitter

  • Gerelateerde Artikelen