Autoverzekering LPG

Kosten Autoverzekering LPG

Doorgaans is een Autoverzekering voor een LPG auto doorgaans duurder dan voor een auto op benzine. Een LPG installatie is meestal een accessoire die na aanschaf van de auto wordt ingebouwd. De LPG installatie verhoogt de waarde van uw auto. Daarmee wordt ook de verzekeringspremie voor een auto op LPG hoger dan bij benzine. Al is daar niet echt een gegronde reden voor te geven.

Verzekeringspremie Auto met LPG installatie

Volgens diverse verzekeringsmaatschappijen is uit hun risicoanalyses gebleken dat auto’s die op LPG of diesel rijden over het algemeen meer schadelast veroorzaken dan de bestuurders van auto’s die op benzine rijden. Dit heeft enerzijds te maken met de (meestal) hoge aantal gereden kilometers, anderzijds met het brand- en diefstalrisico. Dit heeft daarom invloed op de verzekering premie voor uw LPG auto.

foto autoverzekering lpg
foto verzekering lpg
foto lpg auto verzekering
foto lpg auto

Eigen Risico Autoverzekering LPG

Het rijden op LPG is in principe niet van invloed op een eventueel het eigen risico van de autoverzekering bij de grotere autoverzekeringsmaatschappijen. Ook op de dekkingsvoorwaarden heeft het geen invloed of uw auto op autogas, diesel of benzine rijdt.

Goedkopere Autoverzekering LPG?

Wilt u zeker weten dat u niet te veel betaalt met uw autoverzekering? Dan kunt u hier gratis en snel laten berekenen wat u bij de diverse aanbieders van autoverzekeringen betaalt voor een autoverzekering. Zeker een aanrader, want in de meeste gevallen blijkt dat u veel geld kunt besparen.

© LPGinfosite.nl – LPG | Autoverzekering LPG

  • Hyves
  • LinkedIn
  • Twitter